Sibuk macam lebah

Hi,

Apparently up until today, saya ada mesyuarat setiap hari.😦 Penat tapi apa boleh buat. Ada orang lain yang lagi penat. (My assistant).😛

Tapi kan, sebenarnya kerja yang banyak tu tak adalah memeritkan sangat, yang paling perit adalah melayan karenah manusia yang seperti tidak bertimbang rasa. Sentiasa ada keperluan yang adhoc yang perlukan pada masa itu dan itu juga. Seperti kerja kita ni hanyalah untuk melayan permintaan dia sahaja.

Like today, tetiba saya mendapat tahu saya dapat new boss to report to. What’s worse adalah, dia baru kenalkan diri pada hari ni and nak info by 1 pm. Whatever. Saya tak tahu bila dia masuk, sedangkan apa yang dia minta tu saya baru present kepada MITI semalam. If he really cares, he would get the information at the first place. Sakit pulak hati. Sakit hati bukan pasal dia minta info macam-macam tu, sakit sebab kita ni ada kerja lain, macam hari ini saya ada dua meeting yang perlu dihadiri, kedua-duanya dah planned terlebih awal, tiba-tiba dia minta itu ini with such a short notification.

If he is really the boss he claimed to be, he would have the info at the tip of his hand.

Memang saya poyo, saya nak dia mengadap saya dulu, eh???? banyak cantik muka you Aishah. Oh, yes, thank you!

Okaylah I nak contact my boss ni tanya dia apa yang patut. Bosan.

 

 

 

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “Sibuk macam lebah”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s