Lempeng

Hi,

InsyaAllah hari ni saya puasa. Pagi tadi woke up at 4 am something, sempatlah sahur, then tidur balik.

Mula-mula ingat nak makan Milo cereal tu je pastu tetiba rasa macam terlebih lapar pulak.

So decided to prepare lempeng seketul.  Lempeng tu rasa sedap betul. Rugi pulak tak ambil gambar. Haa… 4 pagi bukan sempat fikir apa pun. Fikir nak tidur balik jer. HAHA.

Saja nak share resipi sini. Sape-sape rasa nak try bolehla try. HIHI. Ni untuk sekeping je tau.

Bahan-bahan

Satu sudu besar tepung gandum (lebih sikit pun takpe)
Satu sudu besar oat segera (lebih sikit pun takpe, pandai-pandailah sukat)
Susu (I pakai susu low fat dutchlady tu je) – ikut kadar yang berpatutan lah dengan tepung dan oat
Raspberry kering (selalu letak dalam overnight oat) takde pun takpe. Letak kurma yang dicincang halus-halus pun sedap kut tapi malas tadi hehehe

Cara-cara

Kacau semua sampai rasa macam elok-elok untuk lempeng.. kan nanti jadi jemput-jemput pulak. hehe.
Panaskan frying pan – letak la butter ke olive oil ke… I guna non-stick pan je…
Letakkan lah adunan lempeng tu tadi… I ingatkan dapat banyak rupanya cukup untuk satu keping je. hahaha. Hampeh.

Lepas tu I add cinnamon powder, sirap vanila and sirap caramel. Sajalah… nak bagi rasa sedap sikit. Ni semua optional. kalau takde takpe.

Selamat mencuba…🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s