Lempeng

Hi,

InsyaAllah hari ni saya puasa. Pagi tadi woke up at 4 am something, sempatlah sahur, then tidur balik.

Mula-mula ingat nak makan Milo cereal tu je pastu tetiba rasa macam terlebih lapar pulak.

So decided to prepare lempeng seketul. Β Lempeng tu rasa sedap betul. Rugi pulak tak ambil gambar. Haa… 4 pagi bukan sempat fikir apa pun. Fikir nak tidur balik jer. HAHA.

Saja nak share resipi sini. Sape-sape rasa nak try bolehla try. HIHI. Ni untuk sekeping je tau.

Bahan-bahan

Satu sudu besar tepung gandum (lebih sikit pun takpe)
Satu sudu besar oat segera (lebih sikit pun takpe, pandai-pandailah sukat)
Susu (I pakai susu low fat dutchlady tu je) – ikut kadar yang berpatutan lah dengan tepung dan oat
Raspberry kering (selalu letak dalam overnight oat) takde pun takpe. Letak kurma yang dicincang halus-halus pun sedap kut tapi malas tadi hehehe

Cara-cara

Kacau semua sampai rasa macam elok-elok untuk lempeng.. kan nanti jadi jemput-jemput pulak. hehe.
Panaskan frying pan – letak la butter ke olive oil ke… I guna non-stick pan je…
Letakkan lah adunan lempeng tu tadi… I ingatkan dapat banyak rupanya cukup untuk satu keping je. hahaha. Hampeh.

Lepas tu I add cinnamon powder, sirap vanila and sirap caramel. Sajalah… nak bagi rasa sedap sikit. Ni semua optional. kalau takde takpe.

Selamat mencuba… πŸ™‚

Advertisements

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s