That thing you don’t really think you need…

image

Saya memang suka halia dan oren! So bila nampak ni, wah! bestnya. Makan dengan roti bakar baru best kalau roti putih kosong, aiyak rasa manis sangat!

Tapi baru-baru ni, saya buat jemput2 kurma+apricot+tin saya campur sesudu dua benda ni, ya ampun! sedap nya dia ada selit-selit rasa masam-masam manis and then halia tu… sebab benda ni, dia macam ada chunky bite jugak lah, tapi lembut and subtle je.🙂

Resipi jemput-jemput!

4 biji kurma – siat-siat, buang biji
2 biji dried apricot – racik
3 biji buah tin (fig) kering sama juga, diracik-racik.
(Sebenarnya, saya memang simpan buah-buahan ni yang dah dipotong2 (ala-ala minced) untuk dimakan dengan oat)
Dua sudu teh jam ginger orange (seperti gambar di atas)
Dua sudu oat (saya guna instant oat)
Dua sudu tepung (atau kurang)
Sedikit susu untuk bancuh all the ingredients
If suka boleh tambah yoghurt.

Campurkan semua and goreng dalam minyak yang panas. (deep fried).

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s