Buku

Adik aku bagi aku buku “Tertulis di bintang” atau dalam English “The Fault in Our Stars”. Kau pernah tengok tak movie tu? Aku dah.

Buku ni memanglah lebih detailed dari movie tu. Aku rasa macam kelakar sebab beberapa perkara;

  • buku tu dialih bahasa. jaranglah aku nak baca tapi dah adik aku bagi, aku baca jelah.
  • buku ni cerita pasal budak umur 16 tahun, or lebih tepat, ia naratif budak tu, Hazel Grace.
  • baca buku ni buatkan aku nak visit Amsterdam lah.

Tapi seriously, aku suka buku ni, maybe lepas ni boleh cari and baca lagi buku tulisan John Green ni. Satu lagi tu, yang dah jadi movie, Papertown atau pun, dalam bahasa Melayu, Pekan Kertas. Movie tu si Cara Delavigne berlakon kut. Tak minat sangat dia. Tapi teringin pulak aku nak baca. Tulisan John Green tu menarik.

Secara tak langsung aku rasa tahap bacaan aku ni… macam budak sekolah menengah US je. HAHA. Budak sekolah menengah sini baca buku ciklit aku rasa. Buku orang kawin-kawin. “Suamiku Playboy”, “Tundukkan playboy itu” apa-apa lah. Tak reti aku.

Baik baca tulisan Pipi di Wattpad. Hello Kolumpo tu menarik. Hampeh pulak aku rasa.

Umur dah 34 tapi… perangai cam sweet 17. HAHA.

Bye.

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Buku”

    1. selamat hari raya kak nana.
      rasa macam power pulak guna perkataan aku! hahahašŸ˜‰
      insyaAllah… kalau terlajak ke Ampang saya bagitau…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s