Yves Rocher ku

Aku rasa kena kongsi kat sini kesedihan tak tipu tipu aku ni.

Setiap tahun since 2012 or 2013, mesti aku akan dapat bonus birthday dari Yves Rocher, buy one free one. Sebab jadi member kan. And rasanya suka juga aku bersembang dengan pekerja-pekerja kat situ yang sentiasa peramah dan melayan tanpa prejudis. Biasanya aku gi Alamanda lah sebab dekat dengan office.

Last Friday aku pergilah sebab nak tengok apa benda yang boleh dibeli untuk birthday kali ni. Aku masih lagi pakai skin care Yves Rocher walaupun tak hardcore macam dulu. Tapi pencuci muka, toner dan moisturizer masih lagi guna YR.

So, aku diberitau yang store di Alamanda tu dah nak tutup. Dan lepas ni ada dua je lagi store di Klang Valley. Aku tanya, masih boleh beli online kan? Dia kata tak pasti. And then aku tanya jugak few make up yang aku suka, macam Pure Light Foundation yang best gila tu… dia kata, oh dah tak keluar.

So aku belilah foundation and moisturizer yang biasa aku pakai at 70% discount. Diorang kata nak habiskan barang sebab 22nd July dah nak tutup! (Esok!)

Semalam aku pergi lagi jenguk to claim buy one free one for the last time. And terus beli pencuci muka and toner…. and satu perfume sebab if buy 3 items semua akan dapat 50%.

Sampailah sembang-sembang dengan diorang… dia kata, maybe YR nak tamatkan bisnes di Malaysia… huuhuuu sedihnya.

Hari ni aku jenguklah website YR Malaysia, sedih pulak sebab dah banyak barang takde. Barang diorang bagus jugak aku rasa….

Dah bertahun aku pakai.

Hmmm. Okaylah nak rekod kat sini je. Sedih pasal Yves Rocher.

Sedih macam…

  • Kat Starbucks Cyberjaya tu, spagetti itik tu dah tak dijual.
  • tak jumpa sos lingam yang squeeze bottled tu

Apa-apa lah labu.

For reference : post dulu. and website YR Malaysia. Semua benda on sale rasanya.

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “Yves Rocher ku”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s