Breakfast dari rumah

Semalam masak ni, wrap daging. Tapi makan half je. Half lagi bawak bekal ke pejabat.  And sayur-sayur kat tepi tu, masak pagi tadi. Now, let’s check the recipe, yang mana mudah gila.🙂

Wrap daging.

Pakai tortilla wrap yang boleh beli kat pasaraya tu. Sekeping.

Inti.

Daging – potong nipis – few slices will do – perap sekejap dengan garam and black pepper and ginger powder -takde ginger powder pun tak pe
Zucchini – half/potong belah dua – and then perap dengan garam sikit, black pepper and serbuk halia (optional)
Dried mushroom – sebelum guna, kena rendam dulu few minutes
Garlic – dua biji untuk boost flavour

Cheese sekeping – yummy

Cara-cara

  • panaskan olive oil sikit on pan
  • masukkan garlic – stir
  • masukkan zucchini – ala-ala grill
  • after 3 minutes, masukkan daging
  • few minutes, masukkan mushrooms
  • and then perasakan lagi with black pepper if you prefer
  • siap.
  • then, grill kejap tortilla tu… bagi panas sikit.
  • lepas tu susunlah cheese sekeping dengan inti tu atas tortilla tu, cara-cara nak wrap boleh tengok kat belakang paket tortilla tu eh.😛
  • siap.
  • untuk nak buat grilled vege ala nando’s tu, pun boleh ikut cara penyediaan inti tu, cuma tak letak daging la.😉

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “Breakfast dari rumah”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s