nescafe tarik

Terasa hati

Assalamualaikum and good morning!

  • Dah umur nak masuk 35 ni pun, masih lagi dengan mudah terasa hati, dengan perangai orang yang rapat dengan I. Sudahlah mudah terasa, payah pula nak pujuk diri sendiri, what a tragedy!
  • Bukan apa, dengan banyak sangat kemajuan teknologi, yang kebanyakkan benda boleh dapat dari hujung jari, senang saja kita terdedah dengan unwanted and unnecessary information yang akhirnya menyakitkan hati sendiri.
  • Contohnya, dengan aplikasi Whatsapps (WA) yang sekarang ni, ada fungsi “Status” , sedikit-sedikit macam fungsi “instastory” and “facebook story” . Mana-mana contact dalam WA kita yang update status tu, their name would be on the top list at the status.
  • It’s a way to know that how someone’s doing, actually. Kadang-kadang, kita (I) try to erase their memory with us, but we didn’t erase their name from our contact list so nak tak nak, bila “status” di WA tu ada notification berupa titik tu, kita (I) pun gatal tangan nak buka, and pop, their name!!! Do you want to see? Of course I rasa I nak tahu what’s going on with their life! Despite our lost touch? I guess I still care – or I still want to know. That’s how I was built!
  • People may think that I am strong but, it’s up to them. People might think that Aishah ni gila… whatever lah.

Additional notes.

  • I was assigned a task for LIMA. Will be there, insyaAllah for 3 days, 2 nights.
  • I nak balik kampung this weekend, woohoo!
  • I ada meeting sekejap lagi… zzzz
Advertisements

4 thoughts on “Terasa hati

  1. you know your own self worth.. never let other people detract you from that knowledge.. echah kuat!

    mentally sending my hug for u. though in real life, it might feel awkward. but really, *hugs*

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s