Rezeki

  • Sembang sembang dalam toilet tadi, tanya seorang kawan ni, dah beli baju raya ke? Dia jawab, dah tempah. So I kata lah, I dah lama tak tempah baju, without any intention of anything, just mengenang nasib payah nak cari tukang jahit dan tak mampu bayar upah kot.  Lepas tu kawan ni pun jawab, U takpelah U boleh pakai size sedia ada, beli siap lagi mudah. Oh… alhamdulillah, rezeki.
  • Teringat pula dulu masa nak kenduri adik no dua, yang first kenduri, I plan nak beli/cari baju matchy matchy family.  I pergi Jakel nak beli kain pasang tu, meter. I dah berkenan dengan satu kain ni, cotton, sulam and pink (terpaksalah adik-adik I yang lain terima).  Bila I cakap, okay, I nak yang ni, salesman tu cakap, kejap ye kak. Lepas tu dia buat buat busy.  Agak dia tengok I tak puas hati, dia cakap, “psstt… kakak, jap lagi happy hour!” Okay, dia nak jual kat I dengan harga yang lebih murah, alhamdulillah… rezeki.
  • Untuk kenduri seterusnya, saya beli baju siap dari Zalora, alhamdulillah, my sisters and brothers boleh muat untuk size-size yang sedia ada.  Untuk baju kurung masa tu, I dapat RM50 per pair and baju Melayu rasanya RM67. (Ada dapat diskaun tertentu dari Zalora masa tu) Biasanya, I beli 5-6 pasang baju kurung dan 5-6 pasang baju Melayu juga.  Tapi beli asing-asing tapi alhamdulillah, masih dapat matching.
  • Ada juga pernah beli baju Melayu di Jakel, penghabisan stok, baju Melayu off season, I dapat RM50/pair, siap dengan butang baju Melayu. Kualiti yang baik dan harga, yang sangat menarik! 🙂
  • Pernah beli baju kurung di Nilai (5 pasang kot) dapat juga harga RM50 perpair.

Itu je, teringat… rezeki. 🙂

Advertisements

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s