nescafe tarik

Don’t say things you didn’t mean

I paling malas bila orang pandai cakap je and then underestimate me.

Ayat macam, “Macam lah awak rajin sangat”, “Dah agak mesti tak nak join ni”. Ni jenis ayat-ayat assumption yang membuatkan I rasa nak kena prove something pula kat diorang.

You all menyampah tak bila kena respond macam ni.

Juga ayat macam “kau tu yang selalu busy”. Eh? Apa-apa benda works two ways la sayang!

And people who thought they know me. Of courselah they think they know lah sebab tu diorang can come out with such assumption. Masalahnya, tak! I hate it, the point that people play with words. Betullah tu kata-kata, janganlah berjanji bila you are happy! Sebab apa, sebab I sangat pegang pada kata-kata.

Bila perkara is between yes and no, I really hate the when the answer is “maybe” or “tak tau” “or yes… kot” . ¬†Because the decision is on you and only you can decide whether it’s a yes or a no.

I memang macam ni. I can be so easy to deal, maybe if you are sincere. Ceh.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s