Travelling during Ramadan

Hi,

Kadang-kadang rasa nak duduk jauh dari rumah sendiri masa Ramadan ni, nak berpuasa di tempat asing, tak asing sangat pun takpe tapi, best jugak kalau dapat puasa kat mana-mana.

Terus tahun depan rasa nak puasa di Mekah, berjayakah? Teringat tahun 2012, dapat peluang berpuasa di St Petersburg dan Paris. Pengalaman yang paling mengujakan. Paling tak tahan bau kopi di merata tempat, dari lapangan terbang sehinggalah ke tepi-tepi jalan. Kafe berserakan, terutamanya di Paris!

Sempat juga berbuka puasa di bilik Big Boss! She brought her trusted periuk elektrik! Makan nasi, serunding and lauk-lauk simple. It’s nice enough! Masa tu di St Petersburg, Bigboss datang on my last day there, dia ada meeting while I had just finished series of workshop.

Beberapa hari sebelum tu I keluar makan dengan the other big boss, ada pemandu, (Alhamdulillah!) yang ditugaskan untuk bawa kami ke mana-mana. It was summertime, and it was white summer I think, the sun set at 1030 pm! But surprisingly I wasn’t tired at all, after workshops ended at 6.30 pm we went out to visit some places, and even the driver was amazed with me. My bigboss at that time was Chinese, so he didn’t fast. The driver was like “Aren’t you tired, aish?” Haha, didn’t feel tired might be because I was excited enough to be in Russia! The driver took us to respective Muslim restaurants, we had Briyani, Iran’s food and other food from some middle east country I can’t remember. My Thailand colleagues were also with my boss and I, because they joined us for sight seeing so they ate like they are Muslim too. πŸ˜›

Oh, memories!

Pray for such opportunities again! πŸ™‚

Advertisements

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

One thought on “Travelling during Ramadan”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s