Semua yang dah berlalu.

Pagi tadi dengar Sinar FM cerita pasal dugaan. Tiba-tiba teringat dugaan terbesar pernah I hadapi, 4-5 tahun dulu, yang rasanya berangkai-rangkai.

  • September – Oktober 2012 – Dapat kunci rumah baru (rumah I duduk sekarang) kena setelkan deposit air and elektrik semua tu. I rasa duit dan masa I banyak habis ke hulu ke hilir (dari my office to the developer’s office) selesaikan hal rumah ni. Masa ni can’t help but rasa sedih sebab buat sendiri-sendiri tapi banyaklah belajar berdikari. Sekarang dah lupa dah apa kena buat semua, heh.
  • November 2012 – My mum meninggal. Memang mengejutkan masa tu. Rasa tak larat dan sebagainya. Tapi kena kuat, untuk ayah I and adik-adik I yang lain. Dugaan banyak jugak masa ni, banyak pendapat dari ahli keluarga pasal benda tu, benda ni, how to solve this and that. Adik bongsu I nak sambung mana lepas UPSR, adik kedua I nak kahwin, sapa nak duduk rumah lepas ni? All of us, exception untuk dua orang yang masih study masa tu, semuanya tinggal di luar Kelantan. (There are 8 of us, and 6 are working/studying di luar Kelantan).
  • Februari 2013 – I diminta keluar dari rumah sewa I sebab katanya anak owner nak duduk situ lepas kahwin. Tak sure betul ke tak? I redha jelah and tak tau nak duduk mana sebab rumah baru I tak buat apa-apa pun lagi and I dah takde semangat nak selesaikan rumah tu sebab I beli pun untuk kemudahan mak I bila datang KL. Sedih tau.
  • Mac-April 2013 – I pindah bawak baju je duduk with my friend Nana. Luckily she’s staying alone. Ingatkan nak duduk setahun or less je sambil siapkan rumah tapi tak… tak sempat dan I tak make time for my own home pun. Sampailah the end of 2013.
  • End of 2013 – middle of 2014 – kawan I yang arkitek offered to look at my house. Dia yang bersungguh pick up I and bawa I gi tengok keadaan rumah and plan nak renovate macam mana, nak pasang gril ke apa ke, semua dia yang initiate and advise and I kena review je and kalau tak faham dia akan bagitau satu-satu. So thankful for this brother.
  • Sept 2014 – Feb 2015 – Renovation rumah, I masuk rumah I sekarang ni, two weeks before my youngest sister’s reception belah suami dia, which was held in Tg Karang so bolehlah sedara mara I lepak rumah I sekejap sebelum balik Kelantan semula.

Tak adalah dugaan mana pun, tapi there was a time when I was too moody to interact with people and people were also too cautious to interact with me. Hah.

 

Advertisements

3 thoughts on “Semua yang dah berlalu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s