Bekal

Tahun ni I rajin sikit nak bawak bekal ke tempat kerja, mungkin faktor usia, I kena tidur awal dan bangun awal. HAHA. Jadinya I sempatkan diri untuk masak-masak. Tapi I masak simple je sebab I bukan reti masak pun kahkahkah.

In a way, syukur jugak sebab I ni jenis boleh makan apa2 je asal kenyang. Takdelah cerewet nak kena nasi berlauk jugak pepagi. HEHE. Tapi ada je certain times yang mengidam nak makan makanan tertentu.

Oh ye satu lagi bila bawak bekal ni, I dapat jimat masa takde nak gi beli2 makanan (jimat duit of course). So, masa lunch I boleh tidur sebab tak perlu keluar cari makan, I makan bekal je. Pastu makan sikit pun dah rasa kenyang kekadang.

Tapi I tak pastilah jimat ke tak duit tu sebab selera I kan macam berangan je. HAHA. HMMM Tapi sekali I beli groceries tu RM100 jugak. Tapi tahanlah seminggu or lebih. Benda2 yang premium pun I can’t stop myself from buying, contohnya smoked duck and Australian beef (yummy) or greek yogurt. Sebab I suka benda2 ni kalau I gi makan di kedai, I know how much the cost is. So, then, when I jumpa benda2 ni di kedai, I beli sebab I know how to prepare some food that I like using these ingredients – bukan apa pun, wraps and pasta ja. HAHA. Satu je benda yang I tak sampai hati nak beli is sun dried tomatoes, sebab macam takut tak termakan, walaupun sedap.

Okaylah, I share gambar bekal makanan I. Oopss, coffee pun I buat sendiri bawak bekal. Since mesin kopi di rumah tu cam dah nak rosak, ikut suka dia je nak perform ke tak so I bancuh je coffee, with some fresh milk and honey and hot water, settle. That’s how I like my coffee.

 

Advertisements

2 thoughts on “Bekal

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s