Selamat Berpuasa!

Assalamualaikum!

Dah 10 hari Ramadan kita pada tahun 2019 ni, alhamdulillah, syukur pada Allah atas segala rahmat, dan kasih sayang yang kita terima selama ni.

I’ve had good two days puasa di kampung awal puasa hari tu, serius best walaupun takde apa yang menarik pun, hari pertama my SIL and I just got our juadah  berbuka from Pasar Ramadan sebab malas nak masak, and tak ada barang dapur.

It’s just Waie and Bie at home mostly these days as my niece had already started for pre school which is located near the other grandparent so they spend most of the week there.

Anyway, it’s our first Ramadan without our 3rd sis, Cikcik whom left us last Syawal. Honestly we hadn’t spend most days of Ramadan together since more than 10 years due to the adulting but anyway, she’s my favourite company in many drives back home and during my days at home too. May Allah bless her and my late mum as well, as this is  our 7th Ramadan without her.

So how’s your puasa so far? Always asking like there are people reading this. HAHA. Mine was kind of lame, mostly at home, once at the masjid, and once with friends at the mall. Well, sebenarnya dah malas nak fikir, since mostly people are tied to their commitment, and I pun ada komitmen juga sendiri so… lebih mudah untuk just beli/tapau.

Okaylah, nak ucapkan lagi, selamat berpuasa, ada 20 hari lagi lebih kurang. Semoga ibadah kita mendapat keredhaan dan keberkatan dari Allah, semoga kita semua sentiasa dalam rahmatNya.

Aameen…

One thought on “Selamat Berpuasa!

  1. Selamat berpuasa.

    Saya biasanya berbuka di rumah sahaja, melainkan kalau hari hari yang saya kena stay tempat lain, contohnya pergi kelas hujung minggu.

    Rindu nya Echah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s