Something to replace the other thing

I ni seorang yang malas, jadi I have to find something to counter this laziness to make up for every thing else. Faham tak ni? Tak faham pun takpe. I tulis sini sebab malas nak bebel di twitter or malas nak susahkan orang lain untuk memahami.

I malas nak hadap certain people, so untuk elakkan jumpa orang-orang yang I tak nak hadap ni, I have to train other people to cover up for me. Lucky for me that I can do that, by involving some other people in my unit.

I malas nak hadap certain people yang sudah ada persepsi tertentu terhadap I. Opps, bukan, maksud I, I ada rasa la certain people ni tak suka kat I… (maybe I yang tak suka dia dulu, so I pun rasa dia tak suka I). I suka je nak biar orang pandang I positively but well, I won’t go troubling myself to prove to them that I am like this or like that.  For me, if dia suka, dia sukalah, if dia tak suka, well. If pasal kerja, dalam cara ini, I cuma boleh buktikan melalui hasil kerja I saja, that I can work, anything that I was instructed to do, I will do it happily.  Katakan, if I dah delivered tahap A pun, but some people still don’t like me, I’d say, that’s their problem.

Thank you to those who is still around. Yang mana baru nak mendekat tu, kalau rasa tak boleh layan/hadap I, still not too late to walk away.

Semoga I tetap tak boleh nak buat-buat suka kat orang.

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s