Penatlah

Kadang-kadang ada banyak sangat benda nak bagitau. Tapi tak sempat nak tulis/type. Tapi sebenarnya ada macam-macam persoalan yang kita curious nak tahu kenapa, apa, apsal? Kenapa ada orang buat tindakan pelik-pelik. Kenapa orang ni react macam ni? Kenapa kadang-kadang kita rasa nak marah over small things?

Kadang-kadang kalau kita rasa something dengan orang, rasa tak kena, in a way orang ni macam kata “takpe” but dalam respond dia tu buat kita rasa sebenarnya, ada something… it’s not takpe or it’s not ok… Tapi dia kata okay. Lepas tu, dia datang balik ungkit pasal benda tu. Eh, tadi kata takde apa? Malasnya, kita nak analyze semula apa benda aku cakap tadi? Arghhh, kalau dah ok tu, ok jelah kenapa nak ungkit-ungkit lagi.

Is it so hard to say that “tak ok…” or “ya, I ada something nak bagitau sebenarnya?” Why… in my circle, bila kita bercakap terus orang kata rude? It’s like, hey how berlapik you want it to be? Malaslah.

Is my circle not doing any good to me? Should I exit this circle? I wish it’s that easy. Actually this thing happen once in a while, tapi bila jadi tu… buat kita fikir benda yang lepas, yang macam “apa benda pulak lah yang tak kena ni?” Ha, macam tu. (Ini pasal kerja lah). Bosan kan?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s