Beberapa minggu ni…

I can’t help but feel like I should do something about my career life. Tiba-tiba I rasa I kena cari something untuk jadikan kerja I lebih mengujakan (more exciting). It’s not that I don’t like what I am doing now (or apa tanggungjawab I sekarang) tapi, I rasa I perlu ada benda lain yang boleh fulfill apa yang I rasa sekarang ni.

But then I remember that I ni malas orangnya. Or worse, I just couldn’t find what is that thing I rasa macam kena buat untuk jadikan kerjaya (career development) I ni lebih meaningful.

I suka jaga usahawan, I feel like I should do something with it, but then I rasa apa yang I nak buat ni, memerlukan I kena study banyak… fikir banyak, resulting in me feeling macam couldn’t care less. Tapi I rasa I kena buat something. Extra curricular kalau sekolah kata.

Masa I jaga logistik di emotie dulu I rasa puas dengan kerja-kerja yang I buat walaupun macam sibuk dan tak cukup nafas or tak cukup ilmu pun tapi peluang untuk belajar sentiasa ada… Sekarang ni, I rasa macam stuck pun ada.

I sembang dengan kawan I yang tengah sambung PhD, dia kata… something macam… tak semua pun kena belajar sampai PhD or tak perlu pun belajar sampai PhD to feel like berjaya or if you tak belajar sampai PhD pun you don’t have to feel like tak best or tak berguna or something. Tapi I still can’t help but feel like I have to do something not really for the paper but untuk kepuasan diri sendiri ja in sense of my career. Faham tak?

What is this thing I’m feeling eh? Burn out ke? Mid-life crisis?

2 thoughts on “Beberapa minggu ni…

  1. kak nana Februari 15, 2022 / 11:39 pm

    I terasa bab mid-life crisis since I pun begitu juga, tetiba dah jadi usahawan. Padahal dulu kemain tak nak.

    • aishahkmz Februari 24, 2022 / 1:30 pm

      HAHAHA… apa-apa pun, all the best kak nana!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s